Tamás napja van. | 2021.03.07 | MNB középárfolyam:

Időjárás-jelentés

2021-01-21 16:26:24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Kontinensünk nagy részének időjárását gyakorlatilag egyetlen hatalmas kiterjedésű ciklon alakítja, amelynek középpontja az Északi-tenger térségében található. Területén gyakran felhős az ég, esőt, záport is több helyről jelentenek. A ciklon előoldalán dél, délnyugat felől igen enyhe levegő áramlik a szárazföld belsejébe, ezért havazás már inkább csak a Skandináv-félszigeten és a hegyekben fordul elő.
    A Fekete-tenger térségében lehet találni egyedül számottevő magasnyomást, hatására a szárazföld keleti, délkeleti harmadán kevesebb a felhő, nagyobb területen napos az idő.
    A Kárpát-medence változatlanul a fentebb említett ciklon melegszektorában helyezkedik el, így péntek estig dél, délnyugat felől továbbra is igen enyhe levegő érkezik fölénk - az ország nagyobb részén tavaszias időre, rekordközeli melegre számíthatunk.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig:
    --------------------------------------------------
    Az ország nagyobb részén változó mennyiségű fátyolfelhőzetre számíthatunk, amely pénteken napközben is szűri a napsütést. Az északi, északkeleti harmadban a vastagabb felhőzet területi kiterjedése éjszakától ismét növekszik, és ott ekkortól szórványosan kisebb eső is várható.
    Emellett pntek estétől délnyugaton, nyugaton is megvastagodhat a felhőzet, és ekkor már arrafelé is előfordulhat gyenge csapadék. Sokfelé lesz erős, főleg a Dunántúlon viharos a déli, délnyugati szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +9 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 10 és 17 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység térségében helyenként ennél több fokkal hidegebb is lehet.