Andrea napja van. | 2024.04.18

Kincs: ideálisnak a kettő feletti gyerekszámot tartanák Európában

2021-01-20 11:51:00

Kettő felettit tartanák ideális gyerekszámnak Európában a Századvég Politikai Iskola Alapítvány legújabb, harminc európai országban végzett felmérése szerint - mondta a kutatásban részt vevő Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnökhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

    Molnár Balázs ismertette: a megkérdezettek közül az egyértelmű választ adók 61 százaléka két, 16 százaléka három, 3 százaléka pedig négy vagy annál több gyermeket szeretne. A felmérésbe bevontak öt százaléka gyermek nélkül képzeli el a jövőjét.     A visegrádi országokban - Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon - még nagyobb a gyermekvállalási kedv, a megkérdezetteknek csupán három százaléka tartja gyermek nélkül is ideálisnak az életet. A négy államban nőtt a több gyermeket tervezők aránya is: 24 százalékuk három, 60 százalékuk két gyermeket szeretne - tette hozzá Molnár Balázs.
    A szintén megszólaltatott Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke kiemelte: a felmérésből is jól látszik, hogy a kormány a családok támogatásával jó úton halad.    

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány