József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: továbbra is csak panaszkodik és rosszindulatú kampányt folytat a főpolgármester

2021-01-18 16:51:00

Továbbra is csak panaszkodik a főpolgármester, és rosszindulatú kampányt folytat a kormány ellen - vélekedett a Fidesz budapesti szervezete hétfőn Karácsony Gergely sajtótájékoztatójára reagálva.

    Azt írták: Karácsony Gergelynek egyben igaza van, "valóban válságos időket élünk". Ilyenkor azonban azon kellene dolgozni, hogy ne költse felesleges kiadásokra a budapestiek pénzét - fűzték hozzá.
    Azt kérdezték: miért lesz drágább ötmilliárd forinttal a Lánchíd felújítsa, miért nem figyeltek oda a BKK reklámtenderénél vagy éppen a 3-as metró felújításánál. Ezekben ugyanis a sorozatos késlekedés és "szerencsétlenkedés" miatt csak 2020-ban milliárdok mentek el feleslegesen - írták.
    Hangsúlyozták: a kormány idén 116 milliárd forintot biztosít Budapest működési kiadásainak fedezésére, és további több tíz milliárd forint fejlesztési támogatást is ad.
    A főpolgármester hétfőn online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy több kerülettel közösen indít tájékoztató kampányt Budapest helyzetéről a fővárosi önkormányzat, az akcióval erősíteni kívánják a város közösségét és rábírnák a kormányt a megszorítások felfüggesztésére.