József napja van. | 2024.03.19

Messit akár 12 meccsre is eltilthatják

2021-01-18 13:46:00

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin csapatkapitánya akár tizenkét mérkőzésre szóló eltiltást is kaphat, miután a spanyol Szuperkupa vasárnap esti döntőjében kiállították - írta a madridi AS.

    A sportlap szerint a kényszerpihenő hossza azon múlik, hogy az illetékes fegyelmi testület mennyire súlyosnak ítéli meg a Barca-sztár cselekedetét, aki a katalánok 3-2-es vereségével záruló finálé hosszabbításának legvégén, a 121. percben tarkón ütötte az Athletic Bilbao játékosát, Asier Villalibrét.
    Enyhébb - 2-4 meccsre szóló - büntetés az újság szerint azért születhet, mert a 33 éves Messi a Barcelona első csapatának tagjaként most, pályafutásának 753. mérkőzésén kapott először piros lapot. Előzőleg, még a katalánok korosztályos csapatában játszva, 2005. február 27-én, a Pena Sport de Tafalla elleni fellépésén jutott a kiállítás sorsára - emlékeztetetett az AS.
    Magyar vonatkozású érdekesség, ugyancsak 2005-ből: Messi Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban mutatkozott be az argentin válogatottban, de augusztus 17-i debütálása igen rövidre sikeredett. Miután a barátságos találkozón a 63. percben pályára lépett, alig két perc múlva távozott is onnan: az újonc az őt mezénél fogva ráncigáló Vanczák Vilmosnak könyökkel visszaütött, mozdulatát pedig a bíró kiállítással büntette.