Auguszta napja van. | 2024.03.29

Zaklatta szomszédait, felgyújtotta autójukat - letartóztatták

2020-12-29 17:26:40

Letartóztatott a Veszprémi Járásbíróság egy csopaki férfit, aki a gyanú szerint évek óta zaklatta szomszédait, szombaton pedig felgyújtotta az autójukat.     

    A kényszerintézkedést rongálás, zaklatás és magánlaksértés miatt indítványozta az ügyészség - írta a Veszprém Megyei Főügyészség helyettes vezetője, Sárosi Dóra az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
    A gyanú szerint a férfi szombaton egy nagyobb kő-, illetve betondarabbal betörte szomszédja autójának szélvédőjét és ablakait, majd a jármű belsejét meggyújtotta. A sértett meghallotta a zajt és egy poroltóval időben el tudta oltani a tüzet, de a megrongált autóban milliós kár keletkezett.
    A főügyészhelyettes közölte: az őrizetbe vett 34 éves férfi már évek óta zaklatta, késő este telefonon hívogatta szomzédait, idén decemberben pedig - kezében egy pengével - a szomszéd férfit azzal fenyegette meg, hogy megöli. Ezt a fenyegetést karácsony első napján megismételte.
    Olyan eset is előfordult, hogy a férfi éjszaka átmászott szomszédai kertjébe, lekapcsolta a villanyt, és így a sértettek lakása fűtés nélkül maradt.  
    A Veszprémi Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság egy hónapra elrendelt.
    A végzés nem végleges.