Emma napja van. | 2024.04.19

Az iparűzési adót már rég meg kellett volna szüntetni!

2020-12-21 20:32:48

Ha létezik igazságtalan adó a világon, az az önkormányzatoknak forgalmi alapon fizetett iparűzési adó. Ezt akkor is meg kell fizetni, ha a vállalkozásod veszteséges. Ha bajban van a vállalkozó, az önkormányzat akkor is kíméletlenül behajtja a sarcot. Számos történetet kering arról, hogy önhibájukból helyi adót fizetni nem tudó kisvállalkozókat tettek tönkreEgy rendelet szerint, a vállalkozásoknak 2021-ben az iparűzési adójuknak csak a felét kell befizetni az illetékes önkormányzatnak.

A baloldali vezetésű városok területén - a kommunista múltjuknak köszönhetően - jelentős ipar működik, és a tevékenységük megcsapolásából elképzelhetetlen mértékű pénzre tesznek szert. A kapzsibb önkormányzatok a nagy ipari vállalatok mellett, jelentősen megsápolják a kkv-kat, a magán vállalkozókat, és sok helyen a lakosságot is.

Az önkormányzatok kasszájába befolyó súlyos milliárdok gyorsan köddé vállnak. Sok helyen a lakosság semmit nem érez ebből a pénzáradatból, miközben elviseli az ipari létesítmények működése során keletkező gázokat, füstöt, port és zajt. Látszat beruházásokra, a baloldali haverikör folyamatos feltőkésítésére, megszámlálhatatlan tanácsadónak érdemtelenül kifizetett díjakra, önkormányzati luxusra folyik el a városlakók pénze.

Van olyan város, ahol a megsarcolt helyi adót fizetők derékig járnak a sárban, de a polgármester házához 39 millió forintért építettek kb. 150 méteres csodálatos utat. Egy kisvárosban a DK helyi prominense, önkormányzati képviselőként, 600 ezer Ft-ot vág zsebre havonta. Miskolcon az álláshalmozó "városatyák", havonta 1 millió forint körüli összeget markolnak a közösből.

Sok helyen luxus autókat bérelnek. Budapest számos kerületében az országot tönkretevő egykori kommunistákat ültettek jól fizető zsíros állásokba. Szégyen, hogy Pufajkás Gyula, 1956-os forradalmat gyalázó unokahúga is havi apanázst húz FEB-tagként. Draskovics elvtárs profitál azoknak az adójából is, akiket a felügyelete alá tartozó Gyurcsány-huszárok vertek meg nem kicsit 2006-ban.

Felháborító, ahogy ezek a baloldali polgármesterek ordibálnak a vállalkozásokat segítő igazságtalan iparűzési adót megfelező kormány-rendelet ellen. Egyik magából kikelve rikoltozó "polgármestertől" sem hangzott el, hogy összehúzzuk magunkat. Megszüntetjük az élősködő baloldali haverikör dotálását, elküldjük a "sportállásban" alkalmazott mihasznák tömegét, csökkentjük a városi cégekbe delegált cimborák havi apanázsát, és a képviselők nem vesznek fel addig tiszteletdíjat, míg el nem múlik a veszély.

Mindegyik egyet rikoltott. Az adó megfelezése a vállalkozóknak semmit nem jelent, de az önkormányzat tönkremegy! Ez távolról sem igaz, csak kevesebb jut értelmetlen pénzszórásra.

Polgármester elvtársak és elvtársnők! A vállalkozásoknak, különösen a kis- és egyéni vállalkozásoknak minden forint számít. Keserű szájízzel nézik az adóforintjukból történő luxusolást, a baráti kör közpénzből történő fizetését. Egyikük sem állt elő azzal az ötlettel, míg nem múlik el a veszélyhelyzet, addig magunkon spórolunk, és nem az embereken.