Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány

2020-12-03 11:10:00

A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.

    A vakcina-előjegyzési kampányról kifejtette: Müller Cecília országos tisztifőorvos a nyugdíjasokat levélben fogja megkeresni, amelyben lesz egy regisztrációs lap és egy válaszboríték, és ezeket minden nyugdíjas térítésmentesen visszaküldheti. Jövő héttől pedig működésbe lép a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap, amelyen bárki előjegyezhet az oltásra.
    Hangsúlyozta: a védőoltások beadása államilag szervezett lesz.
    A miniszter arról is beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöktől konzultációkba kezd mások mellett járványügyi szakértőkkel, orvosokkal, gazdasági érdekképviseletekkel, ezután pedig az operatív törzs a kormányfő részvételével értékeli a helyzetet, majd döntés születik arról, milyen intézkedések lépjenek életbe december 11. - a most hatályos intézkedések lejárta - után.
    Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a mostani prognózisok többsége decemberre teszi a koronavírus-fertőzések és a halálozások számának csúcspontját.