Vince napja van. | 2021.01.22 | MNB középárfolyam:

Időjárás-jelentés

2020-11-30 17:05:21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Magasnyomás nyúlik be kontinensünk közepe fölé, itt nyugodt időjárás a jellemző. Reggelente pára, köd képződik, amely néhol tartósan megmaradhat, másutt gyengén felhős napos idő a jellemző. Ennek az anticiklonnak a keleti peremén ciklon örvénylik. Frontjai mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő havazás, hózápor. A légörvény viszonylag lassan mozog, mivel egy másik magasnyomású képződmény fogja közre kelet felől. Szintén ciklonális hatások érvényesülnek a Brit-szigetek, illetve Skandinávia nyugati partvidéke mentén. A Kárpát-medence a már említett magasnyomás peremén helyezkedik el kedd estig, így hajnalban köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amelynek kiterjedése fokokozatosan csökken majd délkelet felől.

    Várható időjárás az ország területén kedd estig:
    ------------------------------------------------

    Éjszaka a kevésbé felhős részeken is pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződik, helyenként zúzmarás köd is előfordulhat. Kedden délkelet felől csökkenni kezd a köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése, hosszabb napos periódusra a Tiszántúlon számíthatunk, nyugatabbra inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Elvétve szállingózhat a hó. Éjszaka jobbára mérsékelt marad a légmozgás, kedden a déli, délkeleti szél az Alpokalja térségében megélénkülhet.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között várható. Az átmenetileg gyengén felhős, szélcsendes, hófödte északkeleti részeken hidegebb is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +5 fok között alakul.