Gedeon napja van. | 2024.03.28

A nagy büdös semmiről számolt be a miskolci polgármester - sokan a lemondására számítottak (Frissített)

2020-11-24 20:35:39

Kedden este hatóra tájban a miskolci összeborulás polgármestere - Veres Pál - a Facebook oldalán jelentette be, hogy este hét órakor rendkívüli bejelentést fog tenni. Óriási izgalom hullámzott végig a városon. Többen úgy vélték, Veres Pál önkritikát gyakorol, bocsánatot kér a megvezetett miskolciaktól a város rombadöntéséért, és elegánsan lemond.

Veres távozásának lehetősége - amit az egyik helyi újság kérdésként vetett fel - óriási örömet és elégtételt okozott a városi cégek megrövidített fizikai dolgozóinak, és az önkormányzati bérlakásban élőknek. Eufórikus hangulatban várták az este hét órát azok a polgárok, akik csalódtak Veresben, Mokraiban, Simonban, Barthában és a baloldali haveri körben.

Aztán elérkezett a bejelentés ideje, és Miskolc polgármestere lemondás helyett, rendkívüli hírként beszámolt a nagy büdös semmiről. Állítólag befektetőt találtak az Avas szállóra.

A vevő a több mint harminc, határon inneni és túli, magyarlakta városban jelenlevő patrióta, de ideológiamentes elitképző Mathias Corvinus Collegium (MCC). 

Az "örömhírrel" egy füst alatt Veres értékelte uralkodásuk egy évét, amely nem volt mentes a csúsztatásoktól. Sőt ha figyelmesen meghallgatjuk, csak azokkal volt tele, amit a megszokott baloldali kommunikációs trükkökkel próbált elfedni, a felelősséget másra hárítani.

Sokkal becsületesebb lett volna Veres részéről ha bevallja, hogy a gimnáziumi katedra, és a miskolci polgármester széke között óriási szakadék van. Aki alkalmas iskolaigazgatónak, az nem biztos, hogy polgármesternek is megfelel. Sőt a jelek inkább abba az irányba mutatnak, hogy Veres Pál báb a balliberálisok kezében. Territóriuma az irodájának falán nem nyúlik túl. Pontosan ez a közismert tény miatt merülnek fel időnként találgatások a lemondásáról.

Veres értékelése szerint, az elmúlt egy év a romok eltakarításáról szólt. A valóságban a kommunisták és a baloldali haverok visszaszivárogtak, hogy zsírosabbnál, zsírosabb falatokat szerezzenek meg. Miskolc Veres uralkodása alatt a Baloldali Haverok Betéti Társaságának tulajdonává vált. Az átlagos polgár pedig fizetheti a megemelt  villamos- és buszjegyet, a méregdrága szolgáltatásokat azért, hogy a baloldali haverok "jövedelmező Nagy-Miskolc álma" valóra váljon.

(Nyitókép Veres Pál, forrása Facebook)