Gedeon napja van. | 2024.03.28

Jónak lenni jó! - Egy hét alatt duplájára nőtt a támogatások összege

2020-11-24 18:26:00

Egy hét alatt duplájára nőtt Jónak lenni jó! kampány adományvonalán keresztül érkezett támogatások összege, így már több mint 20 millió forint gyűlt össze az Együtt az Autistákért Alapítvány számára - közölte az MTVA Sajtó Osztálya kedden az MTI-vel.

    A közmédia jótékonysági akciójában nemcsak anyagi támogatást, de - hírességekkel karöltve - életre szóló élményeket is szeretne nyújtani az autista gyermekeknek. Ezért a kezdeményezéshez ismert emberek - köztük sportolók és művészek - is csatlakoztak, így a gyerekek olyan hírességekkel találkozhatnak és vehetnek részt közös programokon, mint Hosszú Katinka, Nagy Sándor, Fucsovics Márton, Gianni Annoni vagy Dzsudzsák Balázs - olvasható a közleményben.
    A rendhagyó találkozásokról készült kisfilmek az idei adománygyűjtés december 20-i zárónapján kerülnek képernyőre, ezen a napon a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányba.
    A közlemény idézi Harsányi Leventét, a Petőfi Rádió műsorvezetőjét, aki azt mondta, nagyon megható látni a gyerekek arcán azt a határtalan boldogságot, amit a példaképükkel való találkozás okoz.
    "Fantasztikus érzés részt venni ezeknek az álmoknak a megvalósításában, lelkileg megtisztulva fejezzük be a forgatásokat. Lehet, hogy ez most fellengzősen fog hangzani, de őszintén így érzem: amikor utunk végéhez érünk, ezek lesznek a fontos pillanatok, ezekre fogunk visszaemlékezni" - fogalmazott Harsányi Levente.
    Az MTVA közleményében idézi Siklósi Beatrixot is, a Jónak lenni jó! kampány projektvezetőjét, a Kossuth Rádió csatornaigazgatóját, aki azt mondta: hihetetlen, hogy csupán egy hét leforgása alatt a duplájára nőtt a támogatások összege.
    "Rendkívül hálásak vagyunk mindenkinek, aki ha csak egy hívással vagy SMS-sel is, de a kezdeményezés mellé állt" - hangsúlyozta.
    Minden egyes forint óriási segítséget jelent és közelebb visz az alapítvánnyal a közös célhoz: az autista gyerekeket és családjaikat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához - tette hozzá.
    Az adományvonalon továbbra is várják a felajánlásokat: a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött SMS-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az Együtt az Autistákért Alapítványt.