Auguszta napja van. | 2024.03.29

Román embercsempészt és tizenkét migránst fogtak el Tatánál

2020-11-21 19:05:00

Elfogtak a rendőrök szombaton az M1-es autópályán Tatánál egy román sofőrt, aki tizenkét migránst akart Ausztriába vinni - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

    Azt írták: a belga rendszámú személygépkocsit egy négy megyére kiterjedő akció részeként, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján állították meg a rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében szombat délután.
    A járműben a román sofőrön kívül tizenkét, magát szír állampolgárnak valló migráns utazott, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.
    Közölték: a járőrök az M1-es autópálya 171. kilométerénél, a hegyeshalmi határátlépési pont közelében megállítottak egy másik belga rendszámú járművet is, amely feltehetően a korábban elfogott embercsempész "előfutója" lehetett. Ebben a gépkocsiban két belga állampolgár tartózkodott.
    A rendőrök mind a Tatánál elfogott sofőrt és utasait, mind pedig a Hegyeshalomnál megállított autóban utazókat elfogták és előállították.
    Hozzátették: a migránsokat meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tatánál elfogott járművezető ellen embercsempészés bűntett gyanúja miatt indul eljárás.