Vilma napja van. | 2020.12.05 | MNB középárfolyam:

Időjárás-jelentés

2020-11-21 17:38:18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
   Kontinensünk nagy részén változékony az idő. Skandináviában egy ciklon frontrendszere okoz többfelé havazást, míg az Uráltól egészen a Balkán-félszigetig egy hullámzó front mentén jelentenek csapadékot. Olaszország fölött mediterrán ciklon örvénylik, hatására arrafelé helyenként 60 mm-t meghaladó csapadék hullott. Szárazföldünk középső és délnyugati tájai fölött magasnyomás húzódik, ezeken a vidékeken jellemzően napos, száraz az idő. Az említett anticiklon határozza meg hazánk időjárását is, alapvetően száraz idő várható, egyre enyhébb levegő áramlik felénk.

    Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
    ----------------------------------------------------

    Estig túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Estétől párássá válik a levegő, és főként az Alföldön (zúzmarás) ködfoltok képződnek. Vasárnap délelőtt a pára- és ködfoltok feloszlanak, a nap első felében fátyolfelhős időre készülhetünk, amely néhol szűri a napsütést. Délutántól az Alföldön és délen, estétől pedig már máshol is megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem lesz. Éjszaka gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap pedig a délnyugatira forduló szél nagy területen megélénkül.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben néhol -7 foknál alacsonyabb hőmérséklet is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és 8 fok között alakul.