Tivadar napja van. | 2024.04.20

Varga Judit: a jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis

2020-11-18 09:15:00

A magyar igazságügyi miniszter eszerint a BBC HARDTalk című műsorának adott keddi interjújának segítségével sok európai számára nyilvánvalóvá vált, hogy a jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis.

    Vargha Judit Facebook-oldalán megosztotta a BBC-nek adott interjú videóját, amely fölé azt írta, "sajnálom, hogy a Európa talán legismertebb és legnézettebb politikai műsorában 24 perc alatt is csak a jól ismert panelekre épülő vádakra futotta: CEU, civiltörvény, index.hu, haldokló sajtószabadság, beteg demokrácia, stb."
    Hozzátette, ahogy az interjúban is gyorsan kiderült, a magyar ellenzék segítségével felépített, Magyarország ellen a nyugati sajtóban zajló, összehangolt dezinformációs kampány könnyedén "kidurran", ha az ember jogi érvekkel és "szikár tényekkel" felel a vádaskodásra.
    "Bármilyen hangerőn is kiabálják, bármennyiszer ismétlik is el, hogy Magyarország és Lengyelország akadályozta meg a történelmi megállapodást, a valóság ezzel szemben az, hogy azoké a morális felelősség, akik az uniós szerződéseket megkerülve, ideológiai okokból át akarják írni a 27 uniós állam- és kormányfő egyhangú júliusi megállapodását" - hangsúlyozta, hozzátéve, legyen mindenki számára világos, Magyarország nem zsarolható!
    Ugyanakkor közölte azt is, amint visszatérnek a korábban egyhangúlag elfogadott megállapodáshoz, vagy egy, ideológiai zsarolástól mentes és az uniós szerződéseknek megfelelő szöveg kerül újra a tárgyalóasztalra, Magyarország elsőként fogja azt elfogadni.
    "Addig is mindent megteszünk, hogy Magyarország és a magyar emberek hangja egyre hangosabban hallatsszon Európa-szerte, mert hisszük, hogy erre a tiszta, őszinte hangra rég nem volt akkora szüksége az öreg kontinensnek, mint napjainkban. A haza minden előtt" - írta a Varga Judit.