Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szijjártó: egymillió favipiravir tabletta érkezett Kínából

2020-11-09 14:30:00

Újabb favipiravir-szállítmány, egymillió tabletta érkezett Kínából - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn közzétett videóban.

    Szijjártó Péter közölte: folyamatosan tárgyalnak a külföldi partnerekkel a világjárvány elleni védekezésről, nemcsak az oltóanyag-beszerzésről, hanem a betegek eredményesebb kezelését segítő gyógyszerekről is. Ennek köszönhetően vasárnap éjjel újabb egymillió favipiravir tabletta érkezett Kínából.
    Ez az a gyógyszer, amely a már tünettel rendelkező betegeknek megfelelő ütemben adagolva jó eséllyel megelőzheti a tünetek súlyosbodását - magyarázta a miniszter.
    Hozzátette, hogy több gyártóval is tárgyalnak további beszerzésekről, a hét végén Japánból érkezik egy újabb egymilliós szállítmány, és ahogy megszületnek a további megállapodások, azokról is azonnal tájékoztatnak.
    Szijjártó Péter - aki maga is koronavírusos - a videóban elmondta, hogy hetedik napja van karanténban, "a tünetek egyelőre nem engednek", úgy érzi magát, mint egy influenzabeteg, de reméli, hogy ennél rosszabb már nem lesz az állapota.