Stefánia napja van. | 2020.11.28 | MNB középárfolyam:

Schanda Tamás: a kormány elkötelezett az ország innovációs potenciáljának erősítésében

2020-10-29 12:48:42

A kormány elkötelezett az ország innovációs potenciáljának erősítésében, a magyar gazdasági modell középpontjában a versenyképesség erősítése, az újító, innovatív és vállalkozó gazdasági szemlélet áll - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten, a Pesti Vigadóban, a tárca állami kitüntetéseket átadó ünnepségén.

    Schanda Tamás arról beszélt: most, mint közel kétszáz évvel ezelőtt a Pesti Vigadó megépítéskor, egy hasonló reformkor küszöbén állunk. Korunk legnagyobb kihívása ismét az innováció területén adódik. A gőzgépek, szerelőszalagok és az automatizáció után ismét egy ipari forradalom szemtanúi lehetünk, amelynek alapja egy újabb technológiaváltás, a digitalizáció - mutatott  rá. Hozzátette: mi választhatjuk meg, hogy elszenvedői vagy nyertesei leszünk ennek az új korszaknak.  
    Az államtitkár kijelentette: a kormány "nem csupán azt a célt tűzte ki maga elé, hogy nem akar lemaradni, ambiciózusabbak vagyunk, élen akarunk járni".