Auguszta napja van. | 2024.03.29

A vendéglátóipari és taxis vállalkozásokat segítené Miskolcon a Fidesz-KDNP

2020-10-27 15:45:00

A vendéglátó-

iparban működő vállalkozásokat és a taxisokat segítené Miskolcon a városi közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz-KDNP-frakciószövetség, javaslatukat a csütörtöki közgyűlésen terjesztik elő - mondta Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón kedden.

    A várospolitikus úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány hátrányosan érintette Miskolc vállalkozásait is, melyek közül sok szenvedett el rendkívüli bevételcsökkenést.
    Mint mondta, a kormány számos olyan intézkedést hozott, amely a vállalkozások terheit csökkentette, segítve, hogy a járvány utáni időszakban ismét fellendülhessen piaci forgalmuk. Ugyanakkor indokolt, hogy a segítségnyújtásból a kormány mellett a helyi önkormányzatok is vegyék ki a részüket.
    A segítségadás az önkormányzat részéről nemcsak erkölcsi kötelesség, hanem egyúttal befektetés is, hiszen a megsegített vállalkozások nagyobb eséllyel vészelik át a járványhelyzetet és ezáltal továbbra is stabil adófizetői lesznek Miskolcnak - tette hozzá.
    A részletekről szólva azt mondta: arra tesznek javaslatot a közgyűlésben, hogy Miskolc önkormányzata vállaljon részt ezen ágazatok megsegítésében a közterület-használati díjak, illetve bérleti díjak elengedésével, mérséklésével.
    Nagy Ákos kiemelte: lehetőséget kívánnak nyújtani Miskolc baloldali vezetésének, hogy valódi segítséget nyújtson a járvány miatt nehéz helyzetbe került több száz helyi vállalkozónak, azt javasolják, hogy a vendéglátósoknak a miskolci közterület-használati díj 50 százalékát engedjék el, csakúgy, mint a taxisoknak a drosztdíj felét.
    A frakcióvezető az előterjesztés sürgősségét azzal indokolta, hogy mind a vendéglátóiparban, mind a személyszállításban működő vállalkozások veszteségei már 2020-ban is jelentősek voltak, gyakorlatilag napról napra éltek, a további veszteségek az érintett vállalkozások megszűnéséhez vezethetnének.