Salamon napja van. | 2020.10.24 | MNB középárfolyam:

Pénteken kinyithatnak a mozik New York államban

2020-10-18 16:24:39

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója bejelentette, hogy pénteken kinyithatnak a New Yorkon kívüli mozik.

    A moziüzemeltetők, akik jelentős nyomást gyakoroltak a törvényhozókra, nagy győzelemként üdvözölték a szombat délután bejelentett hírt - írta a The Hollywood Reporter.
    A filmszínházak termenként és vetítésenként csak ötven nézőt engedhetnek be. A Los Angeles-i után második legnagyobb nézőszámot jelentő New York városi mozik kinyitásáról még nincs szó.
    Cuomo sajtótájékoztatóján elmondta, hogy csak azokban a megyékben nyithatnak ki a mozik, ahol két hét átlaga alapján a lakosság két százalékánál kevesebb a koronavírus-fertőzött, és ahol nincsenek gócpontok. A mozikban maszkot kell viselni, csak a nézőtéren ülve, evéskor vagy iváskor lehet levenni. A távolságtartásra is figyelni kell.
    Néhány nappal korábban a Global Cinema Federation (GCF) mozis szervezet levelet írt a kormányzónak, azt kérték, hogy a lehető leghamarabb kinyithassanak a filmszínházak.
    Új filmek nélkül, melyeket a mozikban vetíthetnénk, szervezetünk sok tagja nem lesz képes fennmaradni - írták.
    "Augusztus 19-én azt mondta, a mozik lesznek a következők. Több mint egy hónappal később még mindig nem látszik a New York állambeli mozik újranyitásának útja" - fogalmaztak.
    A szervezet szerint ha nincsenek világos tervek a mozik nyitására, az elijeszti a stúdiókat, így az idén már nem mutatják be új filmjeiket.
    Hozzátették, hogy nem jelentettek még olyan fertőzést, amely moziból eredt volna.
    Az egyetlen élő szereplős hollywoodi film, amelyet 2020-ban bemutatnak az észak-amerikai mozik, az a Wonder Woman 1984, amely a tervek szerint karácsonykor debütál.