Salamon napja van. | 2020.10.24 | MNB középárfolyam:

A Velünk a Város frakció tagjai összedobták - van miből - a Bortanya bérleti díját

2020-09-27 13:31:02

Velünk a Város frakció közleményben tudatta a miskolci polgárokkal, hogy szombaton a Bortanya nevű műintézetben, uralkodásuk elmúlt egy évét elemezgették.

Bár túlzás a szivárvány frakció egyéves uralkodásának bármilyen pozitív eredményéről beszélni, kétségkívül a hosszúlépések és házmesterek fogyasztása után, egyre biztatóbb kép alakulhatott ki a résztvevőkben a megszorításaikról, a bérmegvonásokról, sőt Miskolc tragikus állapotát is rózsaszínben láthatták.

A közlemény szerint, a Bortanya bérleti költségét a képviselők összedobták. Van is miből, hiszen Rokker Zsóti, Bartha igazgatói koordinátor elvtárs és társai nagyot szakítanak a közösből. A koronavírus veszélyhelyzet kihirdetése után, szívfájdalom nélkül elvették a városi cégeknél dolgozó fizikai alkalmazottak fizetésének a felét. Velünk a Város frakció egyetlen forinttal nem csökkentette tagjainak a tiszteletdíjait.

Egyes kritikus hangok szerint, a Velünk a Város frakciónak nem a Bortanyán kellett volna jól érezni magukat, hanem a Városháza üléstermében kellett volna összejönniük, ahol végre már a miskolci problémákkal, és az általuk okozott mérhetetlen kár felszámolásával foglalkozhattak volna érdemben.

„A Velünk a Város frakció kihelyezett frakcióülést tartott

Kihelyezett frakcióülést tartott a Velünk a Város frakció szombaton. A koalíció tagjai a város és a Miskolc Holding Zrt. gazdasági helyzetét tekintették át, értékelték az elmúlt egy év eseményeit, és kiemelt várospolitikai és stratégiai kérdésekben egyeztettek. Értékelték a járványhelyzet első hullámában meghozott önkormányzati intézkedéseket, és javaslatot tettek a második hullámban szükséges védekezési eljárásokra. A frakcióülésen kiemelt téma volt a Creative Region öt megyés együttműködés aktualitásai és a Miskolc 2030 fejlesztési terv. Az egész napos megbeszélésen részt vett Veres Pál Miskolc MJV polgármestere, Varga Andrea Klára alpolgármester és dr. Ignácz Dávid jegyző is.

Az elmúlt évek városvezetői gyakorlatától eltérően a Velünk a Város frakció kibérelte erre az eseményre a Bortanyát a Miskolc Holding Zrt.-től. A bérlés költségét a képviselők közösen viselték. „

(Címlapfotó Bortanya Miskolc. Kép forrása boon.hu)