Márk napja van. | 2024.04.25

Tudom, hogy hol laksz! - fenyegetéssel zsákmányolt pénzt a dohányboltból

2020-09-24 19:45:52

Őrizetbe vette a Csongrádi Rendőrkapitányság azt a helybeli férfit, aki a napokban pénzt és cigarettát vitt el az egyik városi dohányboltból.

A férfi 2020. szeptember 20-án délelőtt ment be az üzletbe. Az eladót a kasszában lévő pénz átadására szólította fel, és két karton cigarettát is követelt. Cselekménye során fegyvert vagy annak látszó tárgyat nem használt, sérülés nem történt. Az eladó - miután a férfi közölte vele, hogy „tudja hol lakik”- eleget tett a felszólításnak. Az elkövető végül távozott a helyszínről.
A csongrádi rendőrök a beszerzett információk alapján megállapították a feltételezett elkövető kilétét és ellene körözést adtak ki. A férfit a csongrádi nyomozók 2020. szeptember 23-án a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Osztályának munkatársaival közösen elfogták és előállították.
A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették, ellene zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldik az illetékes ügyészségnek.