Andrea napja van. | 2024.04.18

Már lehet regisztrálni az egyházi szervezésű önkéntes ifjúsági akcióra

2020-09-21 16:27:00

Már lehet regisztrálni a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes ifjúsági akcióra, amelyet idén október 8. és 11. között tartanak - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

    A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös, háromnapos programjának célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében.
    A 13. alkalommal megszervezett programon a vállalkozó iskolai csoportok, ifjúsági közösségek maguk kereshetnek feladatokat saját környezetünkben, vállalhatnak például online korrepetálást, szociális segítségnyújtást, intézmények, játszóterek felújítását, erdőtakarítást - olvasható a közleményben.
    A koronavírus-járvány miatt a szervezők azt javasolják a regisztráló csapatoknak, hogy a lehető legbiztonságosabb feladatokat válasszák.
    Hozzátették: ez egyben új lehetőséget is teremt, hiszen a csapatok a segítségnyújtás egészen új típusú csatornáit fedezhetik fel.
    A szervezők kiemelten kérik a pedagógusok segítségét, hogy iskoláikban minél több diák kapcsolódjon be az akcióba.
    A programra október 7-ig jelentkezhetnek a csoportok a www.72ora.hu oldalon.
    Kitértek arra is: a 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére, illetve hogy a fiatalok megtapasztalják az önzetlen segítségnyújtás örömét.
    Az akció évről évre 7-9 ezer fiatalt mozgat meg, akik országszerte több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg.
    Az idei akció "Segítsünk együtt!" szlogenje arra hívja fel a figyelmet, hogy "közösen többre vagyunk képesek, és érdemes csapatot, közösséget szervezni egy jó ügyért". Másrészt azt üzeni, hogy a rendezvényt szervező egyházak is nyitottak az együttműködésre - tették hozzá.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány