Gedeon napja van. | 2024.03.28

Rétvári: a náci és a kommunista diktatúra is családellenes volt

2020-08-26 14:15:00

A náci önkényuralmi rendszer és a kommunista diktatúra áldozatai ugyanolyan fájdalmakat szenvedtek el, és mindkét diktatúra családellenes volt - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára A XX. századi totalitárius diktatúrák családrombolása címmel rendezett szerdai konferencián a Kopp Mária intézetben.

    Rétvári Bence szerint a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja, a Molotov-Ribbentrop-paktum megkötésének napja (1939. augusztus 23-a) jelképe annak, hogyan tudott kiegyezni Hitler és Sztálin. A náci és a kommunista eszmék követői azért tudtak érdekeik mentén kiegyezni egymással, mert ugyanazokat a polgári keresztény értékeket vonták kétségbe, tagadták azokat - mondta az államtitkár a Szabadságvédő Alapítvány rendezvényének megnyitóján.
    Fűrész Tünde, a Kopp Mária intézet elnöke arról beszélt, a diktatúráknak máig tartó hatásai vannak, ugyanakkor jó hírnek mondta, hogy a család ereje olyan érték, ami védelmet nyújt a legsötétebb korszakokban is.