Auguszta napja van. | 2024.03.29

Egyesületet alapítottak a debreceniek a DVSC fejlesztése érdekében

2020-08-18 15:30:00

Debrecenben 41 közéleti személyiség - üzletemberek, sportvezetők, sportolók, politikusok - hétfő este megalapította a DVSC hagyományőrző és sportfejlesztő egyesületet.

    A DVSC honlapjának keddi beszámolója szerint a társadalmi szervezet célja, hogy a DVSC-t régi sikereinek megismétlésére képes sportvállalkozássá fejlessze. Az alapítók azt az elképzelést akarják megvalósítani, hogy egyre szélesebb társadalmi háttér álljon a csapatok mögött, sportszakmai fejlesztések sora valósuljon meg, erősebb gazdasági feltételek szolgálják sikerességüket.
    Elszántság mutatkozik az iránt, hogy a labdarúgócsapat és a női kézilabdacsapat egységet alkotva "régi fényében ragyogjon".
    Az egyesület héttagú elnökséget választott, és Kósa Lajos országgyűlési képviselőt, korábbi polgármestert választotta elnöknek. Elnökségi tag lett Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, Bács Zoltán egyetemi kancellár, Becsky István önkormányzati képviselő (a DVSE elnöke, a DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetője), Dombi Tibor, korábbi válogatott labdarúgó, Tóth Rózsa, egykori kiváló kézilabdázó és Kotosmann Zoltán üzletember.