Csongor napja van. | 2024.04.16

Időjárás-jelentés

2020-08-08 18:16:31

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Európa nagy részét egy hatalmas kiterjedésű anticiklon uralja, ennek eredményeként a legtöbb helyen kevés a felhő. Csupán a Kelet-európai-síkság északi tájai felett, a Balkán-félszigeten, valamint az Egyesült Királyságban fordul elő csapadék. Szerbiában néhány helyen felhőszakadás volt, Belgrádban 40, Kraljevoban 56 mm hullott. A legmelegebb Spanyolországban és Franciaországban van, mindkét helyen előfordul 40, 41 fokos forróság. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig a már említett magasnyomás alakítja, így a napsütést általában csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja.


    Várható időjárás vasárnap estig:
    --------------------------------

    Alapvetően napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Ugyanakkor helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, amelyből néhány helyen zápor, zivatar is kialakulhat. Éjszaka pedig az ország középső harmadában lehet egy-egy zápor. Az északkeleti, északi szél többnyire mérsékelt marad. Zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a városokban és vízpartokon ennél melegebb, míg az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb lesz.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 34 között várható.