Gedeon napja van. | 2024.03.28

Debrecenben nyitott regionális központot a 4iG

2020-08-04 14:48:00

Debrecenben nyitotta meg legújabb régiós központját kedden a 4iG Nyrt., a társaság az észak-magyarországi gazdasági övezetben működő partnereinek kíván közvetlenebb és testre szabottabb szolgáltatásokat nyújtani - tájékoztatta az informatikai vállalat az MTI-t.

    A közlemény szerint az új ügyfelek és a magasan képzett munkaerő elérése mellett a 4iG fontosnak tartja, hogy az informatikai képzésben, illetve a kutatás-fejlesztési tevékenyégben élenjáró, a térségben működő egyetemekkel, oktatási intézményekkel szorosabb kapcsolatot alakítson ki.
    Az informatikai vállalat legújabb debreceni irodája mellett Szegeden és Székesfehérváron is működtet kereskedelmi és üzletfejlesztési funkciókat együttesen szolgáló központot.
    A 4iG 20 munkatárssal kezdi meg működését Debrecenben, de már rövid időn belül 80-100-ra kívánja bővíteni az új központjában dolgozók létszámát.
    A megnyitón Linczényi Aladin, a társaság általános vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a vállalat azért döntött Debrecen mellett, mert a megyeszékhely a régió ipari- és digitális fejlődésének motorja, emellett a város kiváló háttérfeltételeket biztosít az ide költöző nagyvállalatoknak.
    Barcsa Lajos, a város alpolgármestere kiemelte, célként tűzték ki, hogy Debrecenben minél több magas hozzáadott értéket képviselő munkahelyet teremtsenek. Az elmúlt években egyre jelentősebb szerepet kapott az informatika, amelyet a többi ágazatnál kevésbé érintett hátrányosan a koronavírus-járvány időszaka, ez mutatja, hogy az ilyen típusú beruházásokkal válságtűrőbbé válik a debreceni gazdaság - fejtette ki.
    A 25 éve működő, jelenleg több mint 650 munkatársat foglalkoztató informatikai vállalat partnerei nemzetközi és hazai nagyvállalatok, közepes vállalkozások, kisebb gazdasági szervezetek, közművek, illetve a közszféra szereplői, akiknek a társaság teljes körű informatikai szolgáltatásokat nyújt - közölték.