Emma napja van. | 2024.04.19

Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség egy családon belüli erőszak elkövetőjével szemben

2020-07-29 11:55:00

Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség egy 47 éves férfivel szemben, aki hosszabb időn át megalázta és bántalmazta az élettársát Hatvanban.

    A Heves Megyei Főügyészség szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a vádlott 2017 tavaszán ismerkedett meg a nála egy évvel fiatalabb sértettel. Kapcsolatukat a nő szülei ellenezték, mivel aggódtak a férfi erőszakos megnyilvánulásai és gyakori italozása miatt.
    A sértett ennek ellenére 2018 áprilisában a vádlotthoz költözött, akivel gyakran közösen italozott annak ellenére, hogy a férfi ezen alkalmakkor különösen agresszívvá vált.
    Még az összeköltözésük hónapjában, 2018 áprilisának végén a vádlott egy születésnapi összejövetelt követően rátámadt a sértettre, kiabált vele, és egy ollóval a kezében azzal fenyegette meg, hogy kiszúrja a szemét vagy levágja az orrát, végül azonban csak a hajába nyírt bele.
    A hasonló incidensek az elkövetkező hónapok során rendszeressé váltak, ám a nő annak ellenére sem szakított az élettársával, hogy az ittasan többször megütötte őt, illetve egyszer arra kényszerítette, hogy térden állva kérjen tőle bocsánatot azért, mert szerinte megszegte egy korábban neki tett ígéretét. Nem sokkal ez után az élettársak már közösen italoztak egy kocsmában, ahonnan ittas állapotban hazafelé tartva a vádlott minden előzmény nélkül rátámadt a nála jóval gyengébb fizikumú nőre, akit két kézzel, ököllel ütlegelt mindaddig, amíg élettársa össze nem esett az utcán. A földön fekvő sértettet a vádlott ezután még fojtogatta is, miközben összetörte a mobiltelefonját, melyen áldozata segítséget próbált hívni. A durva bántalmazásnak csak a közelben lakók határozott fellépése vetett véget.
    A sértett - aki ekkor súlyos sérüléseket szenvedett - ezt követően szakított a vádlottal.
    A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság - beismerése esetén 3 év időtartamú - végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki a férfira - áll a közleményben.