Auguszta napja van. | 2024.03.29

"Tegyenek rendet Miskolcon!"

2020-07-21 12:36:22

Az elmúlt hónapokban több tucat közterületen elkövetett bűneset történt Miskolcon, amely a helyi és országos közvéleményt is felháborította, ezzel kapcsolatban tájékoztatta a média képviselőit Dr. Nagy Ákos, a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselője.

"Az elmúlt hónapokban csaknem 30, közterületen elkövetett bűneset történt Miskolcon, amely a helyi és országos közvéleményt is felháborította. Ez azt jelenti, hogy a közvéleményt erősen irritáló cselekmények közül hetente legalább egyet elkövettek. 

A lista hosszú és megdöbbentő. Buszsofőr támadása, köztéri garázdaság, fegyveres támadás, fegyveres fenyegetés, gumilövedék használata, rablás, hatóság elleni erőszak, késes támadás, gyújtogatásos emberölési kísérlet, zaklatások, életveszélyes támadások, időseket ért atrocitások, randalírozó fiatalok a belvárosi éjszakában. Mindez a borsodi megyeszékhelyen januártól, egészen július közepéig. 

A megdöbbentő és tényszerű felsorolás mellett, folyamatosan romlik a miskolciak szubjektív biztonságérzete, több gócponton sem sikerül fenntartani a rendet. Az Újgyőri főtér és a Centrum környéke már-már kaotikus a közösségi együttélési normákat be nem tartó személyektől, a kéregetőktől, az összeverődött bandáktól és sajnos az önkívületi állapotban lévő, kábult fiatalkorúaktól. A város több pontjáról kaptunk jelzést olyan családokról is, akik az elmúlt hónapokban költöztek Miskolcra és nem tartják be az együttélés alapvető szabályait. Újabb fészekrakó program indul Miskolcon?

A Fidesz-KDNP 2010-től komoly harcot folytatott a nyomortelepek felszámolásért, a fészekrakók kiköltöztetéséért, a közterületek rendjének megerősítéséért. Létrehozta az önkormányzati rendészetet, a területi ún. seriff-rendszert, több száz kamerát szereltetett fel Miskolc számos pontján, járőr párosok felállítását támogatta a városi rendőrkapitányság segítségével. Attól tartunk, hogy a jelenlegi városvezetés, Veres Pál és csapata az önkormányzati rendészet költségvetését is meg akarja nyírbálni. Nem volt közgyűlés sem februártól, titkolják a rendőrségi beszámolót is. Jelen helyzetben a Fidesz-KDNP miskolci frakciója felszólítja Veres Pál polgármestert, hogy emelje meg a rendészek jelenlétét a városban, tegyen rendet a belvárosban és állítsa vissza a Miskolc közrendjét és a miskolciak biztonságérzetét!"

Dr. Nagy Ákos és Hollósy András 

önkormányzati képviselők

FIDESZ-KDNP

Miskolc