Csongor napja van. | 2024.04.16

Fidesz: a "kamuvideós" Korózs személyesen irányította a nyugdíjasokat célzó baloldali megszorításokat

2020-07-15 14:44:28

A "kamuvideós" Korózs személyesen irányította a nyugdíjasokat célzó baloldali megszorításokat - reagált a Fidesz az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista elnökének szerdai kijelentéseire.

    Korózs Lajos online sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, az MSZP felszólítja a kormányt, hogy nyújtson segítséget a nyugdíjasoknak, akiknek az életét megnehezíti a magas infláció.
    Közleményében a Fidesz kiemelte, a "kamuvideós" Korózs Lajos, amikor tehette volna, akkor nem segítette, hanem sanyargatta a nyugdíjasokat.
    A baloldali kormány szociális államtitkáraként személyesen is felelős a nyugdíjasokat célzó megszorításokért: elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, havi 16 ezer forintos nyugdíjadót, vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak velük fizettetni, háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára emelték az áram árát és az élelmiszerek áfáját - írták.
    "A Fidesz-KDNP-kormány megbecsüli a nyugdíjasokat, 2010 óta megőrizzük a nyugdíjak értékét, a nyugdíjasok megélhetését rezsicsökkentéssel és rezsiutalvánnyal segítjük, csökkentettük a legfontosabb élelmiszerek áfáját és a gazdasági növekedésnek köszönhetően bevezettük a nyugdíjprémiumot" - olvasható a közleményben.