Domonkos napja van. | 2020.08.04 | MNB középárfolyam:

Újabb budapesti szállodáit nyitja meg a Danubius Hotels

2020-07-13 18:08:56

Újabb budapesti szállodáit nyitja meg a Danubius Hotels: pénteken a háromcsillagos Hotel Erzsébet, majd augusztus 7-től a Hotel Gellért nyit, további három szálloda pedig szeptembertől fogadhat vendégeket.

 A szállodaüzemeltető vállalat hétfőn az MTI-vel közölte: a vezetőség tervei szerint szeptembertől a Hilton Budapest, a Radisson Blu Béke Hotel és a Danubius Hotel Astoria is újra vendégeket fogadhat.

    Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a járvány kitörése óta kialakult helyzet nagyfokú rugalmasságot és folyamatos újratervezést várt el tőlük. Van olyan szálloda, amelyet az eredeti terveiknél előbb tudnak megnyitni, mert a döntéseik a keresletre és a járványhelyzet óta megváltozott fogyasztói igényekre épülnek. Hozzátette: az Erzsébet szálloda belvárosi elhelyezkedése és háromcsillagos hotelként kedvező árfekvése miatt egyaránt vonzó célpont lehet a külföldről tömegközlekedéssel érkező, és a pár napra Budapestre látogató belföldi turistáknak is. A nagy múltú Danubius Hotel Gellértbe folyamatosan érkeznek foglalások, különösen az esküvői szezon miatt mutatkozik iránta kereslet.
    A szállodalánc közölte: a szeptemberi nyitások pontos dátumait az üzleti várakozáshoz fogják alakítani, azokról később adnak tájékoztatást.
    A cég május végén, a pünkösdi hétvégére nyitotta újra a vidéki - közöttük a büki, a győri, és az egyik balatonfüredi - szállodáit, június közepétől a másik füredi szállodájuk is megnyitott.
    Hangsúlyozták, hogy a társaság szigorúbb higiéniai szabályzatot vezetett be, egyedi megoldásokkal tette biztonságossá programjait, emellett rugalmas foglalási és visszafizetési lehetőségeket biztosít.
    A járványügyi helyzetre reagálva a szállodalánc 2020. április 1-től rendelt el üzemszünetet a vállalat magyarországi szállodáiban.