Lőrinc napja van. | 2020.08.10 | MNB középárfolyam:

Tizenhárman éltek nők prostitúcióra kényszerítéséből, vádat emeltek ellenük

2020-07-06 12:26:00

Emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt hétfőn vádat emeltek egy 13 tagú bűnszervezet ellen, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra itthon és külföldön - tájékoztatta a Fejér Megyei Főügyészség az MTI-t.

    Az ügyészség valamennyi elkövetőre végrehajtandó szabadságvesztés, fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A letartóztatásban vagy bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak esetében a kényszerintézkedés fenntartását kérte, és vagyonelkobzást is indítványozott.
    A vádirat szerint a szervezet feje a családfő volt, akinek irányításával a felesége, a fia, a lányai és még nyolc ember 2013 nyarától előbb Bécsben, majd Dunaújvárosban magyar nőket - köztük több kiskorút - prostitúcióra kényszerítettek.
    A sértettek megszerzését és szállítását a családfő és fia koordinálták, a bordélyházakban a prostitúciót a család nőtagjai felügyelték. A bűnszervezet többi tagja a sértettek felkutatásában, beszervezésében és szállításában működött közre, egyeseknek közülük pedig egyfajta futtató-irányító szerepe volt.
    Több kiskorú sértettet részben erőszakkal vettek rá a prostitúcióra, részben pedig úgy, hogy bántalmazással fenyegették őket.
    A prostitúciós tevékenységből származó bevétel döntő hányadát a sértettektől elvették és a szervezet tagjai egymás között elosztották.