Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hollik: ha rövid időn belül nem oldódik meg a Lánchíd ügye, a kormány vegye át a felújítást!

2020-07-03 16:39:00

Ha rövid időn belül nem oldódik meg a Lánchíd felújításának ügye, akkor a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vegye kézbe a felújítást - közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.    

    Magyarországon abban nincs vita, hogy a Lánchíd nemzeti jelkép, amelyre minden magyar büszke lehet, és abban sincs vita, hogy a híd a főváros tulajdonában van, az ő dolga a felújítása - fejtette ki.
    Továbbra sem érthető azonban - folytatta -, miért kellett a híd felújítását folyamatosan halasztani. Elmúlt kilenc hónap úgy, hogy nem írtak ki egyetlen pályázatot sem, pedig az állam az ígérteknek megfelelően a szükséges forrást átadta, arról nem is beszélve, hogy a főváros számláján 180 milliárd forintnyi állampapír van, amelyből hatszor fel lehetne újítani a Lánchidat - mondta Hollik István, úgy értékelve: "szerencsétlenkedés zajlik, amit egyelőre a Fidesz-KDNP idáig türelemmel figyelt".
    "Ha a helyzet nem oldódik meg rövid időn belül, és (...) nem látjuk, hogy közbeszerzéseket írnak ki, és végre a Lánchíd felújítása elkezdődik, akkor a Fidesz-KDNP-frakciószövetség arra fogja kérni a kormányt, vessen véget ennek a szerencsétlenkedésnek, és vegye kézbe a Lánchíd felújítását" - közölte a kommunikációs igazgató, hozzátéve: ez azt jelentené, hogy az állam átveszi a fővárostól a rekonstrukciót.
    "Jogszerűen meg lehet azt oldani, hogy a Lánchíd a kormányhoz kerüljön, és így a felújításnak a felelőssége is átkerülne a kormányzathoz" - mondta kérdésre.