Sarolta, Emese napja van. | 2020.07.05 | MNB középárfolyam:

A nagyközönség birtokba vette a Glass Parkot Sajószentpéteren

2020-06-29 14:43:18

Sajószentpéteren megvalósult a volt üveggyári hulladéklerakó kármentesítése, majd elkészült egy multifunkcionális, több generáció kikapcsolódását szolgáló létesítmény a Glass Park.

Sajószentpéter Városa Önkormányzat 674.000.000 Ft értékű fejlesztést valósított meg, európai uniós támogatással. A pályázat segítségével megtörtént a mintegy 3,5 hektáros szennyezett terület rehabilitációja, illetve a sportolni, mozogni vágyók számára létrejött egy egyedi szabadidős komplexum.

A parkba vezető felújított úton az autóval érkezőket szilárd burkolatú parkolók, a kerékpárosokat összesen 28 férőhelyes acél kerékpártartó, és információs táblák fogadják. A vízzáró agyag, majd termőföld réteggel
feltöltött, mintegy 18 000 m2 gyep, 8000 db cserje, és fa telepítésével újjászületett területen a gyermekek
mozgásigényét homok burkolatú játszótér (játszóvár, fészekhinta, kombinált mászóka, lengő akadálypálya, kötélpálya, statikus fitnesz rendszer) elégíti ki. A labdajátékok kedvelőit egy elkerített, kivilágítható, 20X40 m
méretű, több rétegű, sport burkolattal ellátott, három különböző színnel felfestett, multifunkcionális (kézilabda-, 2 db kosárlabda-, tenisz-) pálya várja. A BMX, gördeszka és görkorcsolya megszállottjai a skatepark professzionális elemekből álló pályáján, és egy 9X12X3 m méretű óriás félcsőben, míg a kerékpárosok a kitermelt földből emelt ügyességi pályán is próbára tehetik képességeiket. A látogatók pihenését ülőpadokból, lócákból, asztalokból álló térbútor család, felfrissülését pedig két nyomógombos ivókút, valamint a létesítmény területén üzemelő büfé biztosítja.


A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.


A projektről bővebb információt az alábbi oldalon olvashatnak:
http://www.sajoszentpeter.hu/sz2020/aktiv-pihenopark-kialakitasa/
További információ kérhető:
Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal - Projektiroda
telefon: 48/521-037/109-es mellék
e-mail: palyazatok@sajoszentpeter.hu