Sarolta, Emese napja van. | 2020.07.05 | MNB középárfolyam:

Új bölcsőde épül Fáj településen

2020-06-29 08:37:32

Fáj Községi Önkormányzat sikeresen pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-1.4.1-19 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívására. Az önkormányzat egy új bölcsődei épületet épít, mely 2 csoportos, 24 férőhelyes intézmény lesz. A projekt összköltsége, 215 947 095.- Ft, az intézmény európai uniós támogatással épül. A támogatás 100%-os támogatottságú, vissza nem térítendő támogatás.

Az önkormányzat a tulajdonában lévő ingatlanon (Fáj, Templom utca 28.) egy 24 fős, 2 csoportszobás bölcsőde építését tervezi. Az ingatlanon található az általános iskola épülete is, a terület alkalmas a tervezett munkák elvégzésére, így az épület kialakítása lehetséges. Az épület akadálymentes megközelítése érdekében akadálymentes parkoló épül, továbbá kialakításra kerül kerékpártároló is. A projekt során 2 csoportszoba építése és a tárgyi feltételek megteremtése történik meg (eszközbeszerzés), továbbá főzőkonyha kialakítására is sor kerül, mely a bölcsőde ellátására szolgál. Az újonnan létrehozott férőhelyek megvalósulásával több hátrányos helyzetű gyermek fogadására is lehetőség nyílik.
A bölcsőde kialakítására Fáj településen napjaink igényeként merült fel a lakosság részéről, ugyanis a településen jelenleg sem magánbölcsőde, sem családi napközi nem található, így a három éves kor alatti gyermekek napközbeni ellátása és gondozása, illetőleg nevelése nem biztosított. Az új bölcsőde épülete és tervezett szakmai programja a jogszabályi szakhatósági feltételeknek és helyi szükségleteknek megfelelően kerül megtervezésre.
A beruházás főbb célkitűzései az alábbiak szerint foglalhatók össze:
- a településen 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátása, gondozása intézményi keretek között,
- kiemelt hangsúly a szülők és a bölcsőde kapcsolatának kialakítására,
- 4 fő részére tervezett új munkahely létrehozása

 

További információ kérhető:
Szalaszendi Közös Önkormányzati Hivatal
Fáj Községi Önkormányzat
06/46/570-200