Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bakondi: az elfogott embercsempészek és az illegális migránsok száma is emelkedett

2020-06-28 09:01:00

Az elfogott embercsempészek és az illegális migránsok száma is emelkedett - hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

    Bakondi György azt mondta: már június végére annyi embercsempészt fogtak el a hatóságok, mint tavaly egész évben.
    Kifejtette, az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt az országok lezárták határaikat. A hadsereg és rendőri erők bevetésével bebizonyosodott, hogy ha megvan a szükséges politikai akarat, a határokat le lehet zárni.
    Ennek következtében sok migráns rekedt a görög szigeteken és a balkáni útvonal országaiban. Most viszont megszűntek a járvány miatti korlátozások, így megkezdődött - például - a migránsok tömeges átszállítása a szigetekről a kontinensre - hívta fel a figyelmet Bakondi György, hozzátéve, hogy ennek nyomán a magyar határokon is erősödő migrációs nyomást tapasztaltak az elmúlt hetekben.
    A belbiztonsági főtanácsadó kitért arra is, hogy már a sokadik alagutat fedezték fel a határkerítésnél, de arra is volt példa, hogy létrákat vittek oda. Az embercsempészek megfelelő díjazásért minden segítséget megadnak, hogy a migránsok átjussanak a kerítésen - jegyezte meg Bakondi György.