Andrea napja van. | 2024.04.18

Aaron Younger a Pro Reccóban folytatja pályafutását

2020-06-08 13:20:00

 

Távozik az FTC-Telekomtól, és ősztől a Pro Reccóban folytatja pályafutását Aaron Younger, a világ egyik legjobb vízilabdázója.

 

    A 28 éves ausztrál világklasszis 2018-ban szerződött Szolnokról a fővárosi klubba, amellyel két év alatt a Bajnokok Ligája mellett magyar bajnokságot, magyar Szuperkupát, továbbá két-két Magyar Kupát és európai Szuperkupát nyert.
    "Egyfelől izgatott vagyok, mert valami új vár ránk, másfelől viszont szomorú, mert kilenc év után hagyom el Magyarországot - nyilatkozott a Fradi Médiának családja körében. - Az utolsó két szezont itt töltöttem a Fradiban, amely egy remek klub, fantasztikus csapattal, játékosokkal és szurkolókkal. Nehéz volt meghozni ezt a döntést, mert minden jó volt itt, tényleg semmi hiányérzetem nincs" - folytatta.
    Aaron Younger elmondta még, hogy nem sokáig akar vízilabdázni, már csak néhány évre tervez, és most azt érezte, hogy a visszavonulás előtt kipróbálná magát máshol.
    Az ausztrál játékos Magyarországon előbb a Szegedben, majd rövid horvátországi kitérő után Szolnokon vízilabdázott. Utóbbi csapatban vált világsztárrá, többek között magyar bajnokságot, Magyar Kupát és BL-t nyert.
    A vlv.hu szakportál értesülése szerint az olasz klub 2+1 éves szerződést ajánlott neki.