Gedeon napja van. | 2024.03.28

Uniós támogatással újult meg a katasztrófavédelem központi laborja

2020-06-04 12:05:00

Az Európai Unió támogatásával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében, mintegy 370 millió forint felhasználásával megújult az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) központi laboratóriuma - tájékoztatta az OKF csütörtökön az MTI-t.

    A három éven át tartó fejlesztés nyomán kibővült és modern felszerelésekkel gazdagodott a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet központi laboratóriuma.
    A beruházás keretében felújították, átalakították az intézet laboratóriumi helyiségeit, számos eszközt, egyebek mellett mintavételi kellékeket, mérőműszereket, analitikai berendezéseket és a helyszíni gyakorlatok lebonyolítását elősegítő szállítójárművet is beszereztek - ismertették.
    Hangsúlyozzák, hogy a katasztrófavédelmi kutatóintézet laboratóriuma olyan tudományos munkát végző, vizsgáló és kutató egység, amely munkájával elsősorban a katasztrófavédelmi mobil labor iparbiztonsági, veszélyesanyag-felderítési, valamint azonosítási feladatait támogatja, illetve szakértői bázisát biztosítja.
    Mindezen kívül képes arra is, hogy a tűzvizsgálati eljárások során összegyűjtött égési maradványok elemzésével elősegítse a tüzek keletkezési okainak feltárását - tartalmazza a közlemény.