József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: az MSZP hiteltelen nemzeti ügyekben

2020-06-01 18:52:00

Az MSZP hiteltelen a nemzeti ügyekben, a Fidesz a nemzeti összetartozás ügyében senkit nem tekint hitelesnek, aki Gyurcsány Ferenccel összeáll - írta a nagyobbik kormánypárt frakcióigazgatója hétfői közleményében a szocialista Molnár Zsolt nyilatkozatára reagálva.

    Balla György úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc minden idők legdurvább kampányát folytatta 2004-ben a határon túli magyarok ellen. Ennek plakátarca, Bangóné Borbély Ildikó pedig a mai napig a szocialisták soraiban van - emelte ki.
    Hangsúlyozta: az MSZP nem támogatta az új alaptörvényt sem, amely kimondja, hogy "Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért, elősegíti közösségeik fennmaradását és fejlődését, támogatja magyarságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket".
    Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának MSZP-s alelnöke hétfői online sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz meg akarja osztani a nemzetet, és saját céljait akarja szolgálni akkor, amikor nemzeti konszenzus helyett egypárti diktátumként nyújtja be a parlamentnek azt a határozatot, amelyet a Kárpát-medencei képviselők 100 százaléka elfogadott.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány