Auguszta napja van. | 2024.03.29

A kommunisták már sokadjára csapták be a miskolciakat!

2020-05-31 12:01:00

2019-ben megtört Miskolc dinamikus fejlődése, amikor Velünk a város Miénk a város szivárvány koalíció álarca mögött visszajöttek a kommunisták. Pár hónap telt el a választások óta, és máris látszanak a hanyatlás jelei. Veres Pál, Simon Gábor, Mokrai Mihály fémjelezte városvezetés első ténykedései közé tartozott a leépítések és megszorítások bevezetése.

Azonnal 400 főt bocsátottak el az önkormányzati cégektől, dolgozói juttatásokat vontak meg, bért csökkentettek. Ugyanakkor összeszedték az ország összes ingyenélő, tehetségtelen kommunistáját, és havonta sokszázezres forintot fizetnek nekik a dolgozók sarcából. Sokan nem értik, mit jelent a vörös segély? Nem kell sokat magyarázni, csupán meg kell mutatni a miskolci állapotokat.

A vörös segély az, amikor hazugságokkal, hamis ígéretekkel hatalomra jutó kommunisták mindenkit leváltanak, helyükre Budapestről, Siófokról, Dunakesziből és a jóég tudja még honnan jövő ingyenélő elvtársaikat és kölykeiket ültetik sokszázezres, milliós havi apanázsért. Löknek egy kis csontot a szivárvány koalíció többi tagjának, közte a Jobbiknak is. A számlát pedig a miskolciakkal fizettetik meg. Emlékeznek még a régi viccre? Amíg Ceausescu román kommunista diktátor reggelizik, addig a románok ennivaló hiján, zenét hallgatnak. Nos a miskolciak – különösen, akiket elbocsátottak az állásukból - hallgassák a zenét, míg az elvtársak dőzsölnek.

Visszajöttek azok az élősködők is, akik 2010-re a nyomor szintjére süllyesztették a megyeszékhelyet. Az Avas lakótelepet fészekrakókkal árasztották el, akik összeszart, összehugyozott közösségi tereket, iszonyatosan leamortizált lakásokat, óriási tartozásokat hagytak maguk után. Azokban a lépcsőházakban, ahová a fészekrakókat telepítették, elértéktelenedtek az ingatlanok, zaklatott volt az élet, menekültek a lakók. Országosan kiemelkedő volt a munkanélküliek száma. A városban egymást érték a nyomortelepek, emberek ezrei éltek méltatlan módon. Életveszélyes volt sötétedés után az utcára menni, különösen kockázatos volt a Búza-tér és a sétáló utca környéke.

2010 – 2019 közötti években az új vezetésnek sikerült Miskolcot fejlődési pályára állítani. Mint utólag kiderült, a sok tízmilliárdos fejlesztésekkel csak a település arculata változott. Az európai nagyvárosi környezetben megmaradt a panelproli gondolkodásmód, amelyet ügyesen kihasználnak a Velünk a város Miénk a város kalandorai. A kommunisták által sokszor becsapott és kihasznált miskolciak nem tanultak a múltból, és ugyanabba a csapdába estek bele. Az elvtársak mindent visznek, ők meg örülhetnek az elvtársaik sikereinek!

Közadatigényléssel kerestük meg a Miskolci Önkormányzatot, és következő cikkünkben beszámolunk az import elvtársakkal kötött szerződésekről. Külön kimutatjuk Bartha György, Mokrai Mihály, Simon Gábor és az összes önkormányzati képviselő miskolciak adójából húzott jövedelmét. Az már közismert, hogy Rokker Zsóti 5 helyről, Bartha elvtárs 4 helyről kap jövedelmet Miskolc "szabad városában", ahol a polgároknak szabad fizetni.

Korábbi írásunkat a linkre kattintva olvashat el: 
- A helyi és import elvtársaknak extra jövedelem, a miskolciaknak leépítés, bércsökkentés, megszorítás jár!