József napja van. | 2024.03.19

Brian May, a Queen gitárosa szívrohamon esett át

2020-05-25 13:15:00

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a világhírű Queen együttes gitárosa.

    "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel közösségi oldalára.
    Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz.
    "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét elvégzésének lehetősége" - mondta. Ehelyett végül három úgynevezett sten, csőszerű, hálós szerkezetű eszköz behelyezése mellett döntöttek; Brian May most otthon lábadozik.
    A 72 éves gitáros nemrég kerti munka közben szenvedett farizomszakadást. A videóban most elmondta, a dolgok hátterében az állhat, hogy ötven éve viseli a nyakán egy hevederen gitárja súlyát, ami nem tett jót az egészségének, "de azért megérte".     Közösségi oldalán csaknem 2,5 millió követőjéhez szólva Brian May azon is elmélázott, hogy a Queen 1974-ben megjelent harmadik lemezének címe, a Sheer Heart Attack (könnyű szívroham) mindig is nyugtalanította egy kicsit. Hozzátette: a cím talán felzaklathatta azokat, akik már átestek szívrohamon. "Most már én is a klub tagja vagyok. Srácok, vigyázzatok magatokra!"