József napja van. | 2024.03.19

Két és fél kilogramm kokain volt egy Pécsen balesetet szenvedő motoros hátizsákjában

2020-05-24 20:37:00

Mintegy két és fél kilogrammnyi kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrségi honlapon.

A közlemény szerint Pécs határában, a 66-os úton szombat délután ütközött egy személyautó és egy motoros, miután az autót vezető férfi lefékezett, és járművébe a mögötte haladó motoros beleszaladt.          

A motorról leeső férfit a mentők kórházba szállították. Az intézményből jelezték a rendőrségnek, hogy a férfi hátizsákjában két darab tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt tömböt találtak, amelyben valószínűleg kábítószer van. A rendőrök által végzett gyorsteszt a kokainra pozitív jelzést adott. A lefoglalt kábítószergyanús anyag feketepiaci értéke elérheti az ötvenmillió forintot is - írták.

A közlemény szerint a 43 éves nemesnádudvari férfinál elvégzett gyorsteszt szintén pozitív lett, amfetaminra és kokainra is jelzett. A férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte, a rendőrök őrizetbe vették, intézkedtek  folyamatos őrzéséről, és kezdeményezték letartóztatását.

A férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A lakásán informatikai eszközöket és vagyonbiztosítás végett egy nagy értékű személyautót is lefoglaltak.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány