József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: Karácsony Gergely cserbenhagyta a Pesti úti idősotthon lakóit

2020-05-24 20:15:40

Karácsony Gergely cserbenhagyta a Pesti úti idősotthon lakóit - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezető-helyettese az MTI-hez vasárnap eljuttatott videónyilatkozatában.

    Böröcz László azt mondta: "borzalmasabbnál borzalmasabb hírek" jönnek a Pesti úti idősotthonból. Mostanáig már 45 lakó meghalt és 310 fertőződött meg az idősotthonban.
    Kiemelte: a hozzátartozók egyre rémesebb dolgokról számolnak be. Megerősítették, hogy az idősek orvosi ellátás nélkül voltak és nem figyeltek rájuk megfelelően. Most az is kiderült, hogy a járvány kitörésekor sok lakót kiszáradva, elhanyagoltan és alultápláltan szállítottak kórházba. Nem csak az orvosi felügyelettel van gond, hiszen feleannyi ápoló és gondozó van az idősotthonban, mint amennyi szükséges lenne - közölte a fideszes politikus.
    Karácsony Gergelytől mégis csak magyarázkodást, hárítást hallunk, és másra mutogatáson kívül nem tesz semmit hetek óta - fogalmazott Böröcz László, hozzátéve: pedig most már egyértelmű, hogy Karácsonyék nem készítették fel az idősotthont a járványra és nem hozták meg időben a szükséges döntéseket.
    "Amikor az első fertőzések voltak, Karácsonyék akkor sem cselekedtek sőt, az időseket elhanyagolják, és méltatlanul bánnak velük. Ez egyszerűen elfogadhatatlan" - jelentette ki Böröcz László.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány