Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kormánypártok: Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget!

2020-05-20 13:15:00

A kormánypártok szerint szinte nincs olyan nap, hogy ne derülnének ki újabb megrázó részletek a Pesti úti idősotthonról. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja végre a fenntartói felelősséget.

    Nacsa Lőrinc a kormánypártok véleményét összegezve az MTI-nek elmondta: ismert, a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben eddig 68 halálos áldozata volt a koronavírusnak, közülük 44-en a Pesti úti idősotthon lakói voltak.
    Azóta semmit nem javultak a körülmények, pedig a tisztifőorvos azonnali intézkedésekre kötelezte a fenntartót - mutatott rá a kormánypárti országgyűlési képviselő.
    Kitért arra: a szerdai hírek szerint az idős betegeket alig fürdetik, és még a mosással is spórolnak - egy világjárvány kellős közepén.
    Az ápolók azt is elmondták, hogy még mindig nincs főállású orvos az intézményben - jegyezte meg.
    Mire vár a főpolgármester? A mai napig oda se ment megnézni, milyen áldatlan állapotok vannak, vagy megkérdezni, hogy mit tehet - mondta Nacsa Lőrinc.
    Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget! Ne a Facebookon üzengessen a vírusnak, hanem tegyen ellene! - szólított fel a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc.