Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kazincbarcika "szabad városában" jól megbüntetik az éhező kéregetőket

2020-05-14 16:36:22

Csütörtök délután az önkormányzati rendészet emberei két autóval érkeztek a bűntény helyszínére, a kazincbarcikai Tesco parkolójába, hogy tetten érjék és jól megbüntessék a 20 éves éhes, lánykéregetőt, aki nem pénzt, hanem élelmet kért az emberektől.

A "sötét orbáni diktatúra" egyik utolsó, MSZP-DK vezetésű "szabad városában", 20.000 forintra büntették a koldust, mert életben akart maradni. Igazi hőstettet hajtottak végre ezek a bátor()rendészek.

A "demokrácia egyik utolsó fellegvárában", Kazincbarcikán, semmin nem szabad csodálkozni. Az MSZP-DK többségű önkormányzat asszisztálásával, tönkrement emberek tucatjait lakoltatták ki az utcára, olyanokat, akik már a lakbért sem tudták fizetni. Az sem számított, hogy szívbeteg, vagy féllábú a kilakoltatott ember. A városban már alig van önkormányzati lakás, és szinte nullával egyenlő a szociális bérlakások száma.

A kolduló lány megbüntetésének biztosan van jogszabályi alapja, azonban a végrehajtókból hiányzik az emberség, az empátia, és az együttérzés. A koldust kéregetésért megbüntetni, a koldustól elvett lakást áron alul eladni, elsősorban nem azoknak a bűne, akik ezt végrehajtatják, hanem annak a helyi társadalomé, akik ilyen vezetőket választottak.