Gedeon napja van. | 2024.03.28

Új utalási módot vezetett be a Nemzeti Közművek

2020-05-13 18:16:48

Új, innovatív fizetési megoldást kínál ügyfeleinek a Nemzeti Közművek (NKM), már nem csak bankszámlaszámra, hanem az újonnan bevezetett másodlagos azonosítókra, vagyis a gazszamla@nemzetikozmuvek.hu és villanyszamla@nemzetikozmuvek.hu e-mail címekre is indíthatják az ügyfelek az utalást.

    Az NKM szerdai tájékoztatása szerint az új fizetési mód igénybe vételéhez az ügyfélnek be kell lépnie saját netbank felületére, ahol kedvezményezettnek a másodlagos azonosítóként szolgáló, a számlatípusnak megfelelő e-mail címet kell beírnia.
    Továbbra is működik a bankszámlaszámra történő utalás, tehát az ügyfél választhat, hogy melyik azonosítóra utalja a számlája összegét.
    A banki átutaláson kívül az NKM több, otthonról kezdeményezhető számlafizetési módot is kínál. Az egyik ilyen az NKM Földgázapp és NKM Áramapp használata, amely mind IOS, mind Android okostelefonról használható. A használathoz a letöltés után csak regisztrációra van szükség és megtekinthetők a fizetendő számlák, amelyek az applikáción keresztül is befizethetők.
    Ezen kívül az NKM csoportos beszedéssel történő számlakiegyenlítést is lehetővé tesz ügyfelei számára.
    A társaság hangsúlyozta: elkötelezett a környezetet kímélő szolgáltatások és fizetési megoldások mellett, amelyek nem csak a zöldebb jövő megteremtését teszik lehetővé, hanem az ügyfelek kényelmét is szolgálják.