Mihály napja van. | 2024.05.08

Szakértő: Amerika nem tudja befolyásolni Kína kapcsolatát a világ többi országával

2020-05-07 14:39:00

Az Egyesült Államok azon álláspontjával, hogy "a koronavírus egy vuhani laborból szabadult ki", nem tudja befolyásolni Kína kapcsolatát a világ többi országával - vélekedett Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    A műsorban elhangzott, hogy az amerikai narratíva szerint a koronavírus a Vuhani Nemzeti Biológiai Biztonsági Laboratóriumból szabadult ki, és állítják, hogy erre bizonyítékaik is vannak.     

Kína és a világ többi országa között egyfajta gazdasági szimbiózis van - hangsúlyozta a szakértő, megjegyezve, hogy az európai nagyvállatok jelentős része Kínában gyárttat.     Horváth József szerint a gazdasági érdekek most is felülírjak a politikai érdekeket.     

Jelenleg két nagyhatalom, az Egyesült Államok és Kína küzdelmének újabb felvonását látjuk - mondta, hozzátéve: minden attól függ, hogy az amerikai "titkosszolgálati közösség" képes lesz-e felmutatni olyan konkrét bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a kormány álláspontját.