Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek egy fénymásolószalonban hamis bankjegyeket gyártató férfival szemben

2020-05-06 10:05:00

Vádat emelt az ügyészség egy szegedi férfival szemben, aki tavaly év végén egy fénymásolószalonban készíttetett hamis euró és forint bankjegyeket, majd azokkal több helyen is fizetett - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

    Szanka Ferenc közölte, a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben többszörös visszaesőként, folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt emeltek vádat.
    A vádirat szerint a férfi tavaly december végén, röviddel szabadulása után megjelent az egyik szegedi belvárosi fénymásolóüzletben, ahol hat képfájlon lévő 50 és 100 eurós, valamint 20 ezer forintos bankjegyek méretarányos kinyomtatását kérte az üzlet alkalmazottjától. Januárban még kétszer tért vissza az üzletbe hasonló kéréssel, minden alkalommal azt állítva, hogy a bankjegymásolatokat gyermekének viszi társasjátékhoz.
    A vádlott szegedi és mórahalmi szálláshelyeken álnéven szobát foglalt, majd a bejelentkezéskor előre fizetett a hamis bankjegyekkel a visszajárót euróban és forintban kérve, a szolgáltatásokat ezt követően azonban nem vette igénybe. A férfi emellett még kétezer eurónyi hamis bankjegyet átváltott forintra egy magánszemélynél.
    A férfi január 12-én egy mórahalmi szálláshelyen álnéven próbált szobát kivenni, hamis euró bankjegyekkel fizetve, de a recepciósnak feltűnt, hogy a vádlott csak a visszajáró átvétele után akarja a bejelentőlapot kitölteni, ezért ellenőrizte pénzt, majd értesítette a rendőrséget - tudatta a csoportvezető ügyész.