Emma napja van. | 2024.04.19

Menczer: továbbra is cél az elegendő védőfelszerelés biztosítása

2020-05-05 09:12:25

A koronavírus-járvány második szakaszában is az a cél, hogy minden pillanatban legyen elegendő egészségügyi védőfelszerelés a "frontvonalban" dolgozóknak - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

    Menczer Tamás elmondta: a járvány elleni védekezés kezdete óta mintegy 100 millió maszk és 56 millió egyéb védőfelszerelés - például kesztyű, overall - érkezett Magyarországra. Az eszközök beszerzése folyamatos, mert jelenleg nincs vakcina a vírus ellen, tehát hosszú védekezésre kell készülni - tette hozzá.
    Ismertette, hogy a védőfelszerelésekért verseny folyik, azokért az egész világ Kínában áll sorban. A kínai vezetők értékelik, hogy Magyarország fair, kiegyensúlyozott külpolitikát folytat, és nem avatkozik bele a belügyekbe, ezért többször is biztosítottak bennünket arról, hogy támogatják a magyar eszközbeszerzést - emelte ki.
    Az államtitkár beszélt arról is, hogy a járvány utáni világgazdasági versenybe Magyarország jó esélyekkel száll majd be, jó kiindulási alapról indul, mivel tavaly a magyar gazdasági növekedés volt a legjobb az Európai Unióban.
    Az Orbán-kormány 2010-ben egy válsággal már megküzdött: több mint 850 ezer munkahelyet teremtett, így a járvány előtt már több mint 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon - mondta. Hangsúlyozta: a kormány célja, hogy segítse a munkahelyek megőrzését, és annyi munkahelyet teremtsen, ahány a járvány miatt megszűnik, mert az ellenzékkel szemben a kormány politikája az, hogy az embereknek nem segélyt, hanem munkát kell adni.
    Menczer Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában úgy vélekedett: az ellenzéki politikusok időről időre támadják a védekezésben dolgozókat, pedig a járvány idején összefogásra lenne szükség, de a támadások ezt ellehetetlenítik.
    A védőfelszerelésekkel kapcsolatban kitért arra: a lehető legjobb minőségű termékek beszerzésére törekednek; minden védőfelszerelés megfelel az uniós szabványnak, CE minősítéssel rendelkezik, és használható a védekezés során.megfelelnek az uniós szabványnak, CE minősítéssel rendelkeznek, és használhatók a védekezés során.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó