György napja van. | 2019.04.24 | MNB középárfolyam:

Harrison Ford lezuhant, súlyosan megsebesült

2015-03-06 10:05:23

Fejsérülésekkel kórházba szállították a 72 éves színészt, aki egy golfpályán zuhant le műszaki hiba miatt - jelentette a hírességekre specializálódó TMZ hírportál.

 

Fotó: Europress 

A színész szóvivője szerint Harrison Ford fejsérüléseket szenvedett, de nincs életveszélyben, és "teljesen fel fog épülni". A rendőrség és a tűzoltók Ford neve említése nélkül közölte: a férfi egyedül ki tudott mászni a gépből. Golfozók azonnal a segítségére siettek, elsősegélyt nyújtottak neki, és hívták a mentőket, akik egy közeli kórházba vitték.

Ford egy kétüléses, világháborús harci repülőgéppel szállt fel egyedül csütörtök kora délután. Alig repült egy fél mérföldnyit, amikor értesítette a repülőteret, hogy meghibásodott a gép motorja, ezért visszafordul. A repülőtérig már nem jutott el, de ügyelve arra, hogy ne lakott területre zuhanjon, a gépet egy golfpálya fölé irányította, ahol már olyan alacsonyan repült, hogy a gép egy fa koronájába ütközött, majd lezuhant és hátára fordulva ért talajt - derült ki Ina Treciokas, Ford szóvivője, szemtanúk, valamint a repülésügyi hatóság szóvivője szavaiból.

Ford gépét a Ryan Aeronautical cég gyártotta 1942-ben. A repülőtér egyik tisztségviselője közölte, hogy Harrison Ford "mint hihetetlenül tapasztalt pilóta remekül hajtotta végre a kényszerleszállást, legalább olyan bravúrt csinált, mint amilyeneket számos kalandfilmjében".

A színésznek van repülőgép- és helikoptervezetői engedélye is. Részt vett sok kutató-mentő akcióban, és kedvtelésből repül. 1999-ben volt egy helikopterbalesete Los Angelestől északra. 2000-ben helikopterrel megmentett egy betegségtől legyengült hegymászót, 2001-ben pedig egy elveszett cserkészfiút..

hir24